ما عاشق نوشیدن آن هستیم، حتی اگر باعث شود به دستشویی برویم. قهوه هر روز را بهتر میکند. همچنین ما را هوشیارتر میکند. به همین دلیل است که آمریکاییها هر روز بیش از ۴۵۰ میلیون فنجان قهوه مصرف میکنند.
میخواهید بدانید چه چیزی این نوشیدنی را اینقدر مقاومتناپذیر میکند؟ در اینجا فواید طبیعی قهوه و آنچه در صورت نوشیدن بیش از حد آن اتفاق میافتد، آورده شده است.
فواید طبیعی قهوه
اکثر مردم نمیتوانند روز خود را بدون یک فنجان قهوه تصور کنند. برای کسانی که قهوه نمینوشند، این ممکن است زیادهروی یا حتی مشکلساز به نظر برسد. با این حال، قهوه در واقع فواید طبیعی برای سلامتی ارائه میدهد که به کسانی که فقط عاشق فنجان قهوهشان هستند، پاداش میدهد.
در اینجا برخی از فواید قهوه که دوستداران قهوه ممکن است از آن لذت ببرند، آورده شده است:
- کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل
- بهبود عملکرد مغز
- افزایش روحیه و کاهش خطر خودکشی
- کاهش خطر سرطان
- تامین سالم آنتیاکسیدانها
- کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲
یک مطالعه جدید نشان داد که مصرفکنندگان منظم قهوه افزایش فعالیت در بخشهایی از مغز مرتبط با توانایی افراد برای تمرکز بر روی وظایف را تجربه کردند.
قهوه به عنوان یک محرک ملایم، به افراد کمک میکند تا هوشیارتر (زمان واکنش سریعتر) باشند و تمرکز بهتری داشته باشند. این کاملاً منطقی است که چرا مردم ترجیح میدهند روز خود را با یک فنجان قهوه داغ شروع کنند.
علاوه بر بهبود عملکرد مغز، برخی از فواید سلامتی قهوه شامل کاهش خطر بسیاری از بیماریهای شایع مانند
- سرطان
- سلامت روان
- بیماریهای نورودژنراتیو (تباهیکننده عصبی)
فواید طبیعی قهوه خطر ابتلا به آلزایمر را در مصرفکنندگان قهوه تا ۶۵٪، بیماری پارکینسون را تا ۶۰٪ و دیابت نوع ۲ را تا بیش از ۶۷٪ کاهش داده است.
مطالعات همچنین نشان دادهاند که کسانی که تا چهار فنجان قهوه در روز مینوشند، ۲۰٪ کمتر در معرض افسردگی و ۵۳٪ کمتر در معرض مرگ ناشی از خودکشی هستند.
قهوه یک ماده طبیعی با فواید سلامتی فراوان است. کسانی که علاقهمند به استفاده از پزشکی طبیعی یا پزشکی کلنگر هستند، میتوانند یاد بگیرند که این گیاه مفید را در روال روزانه خود بگنجانند.
عوارض جانبی مصرف بیش از حد قهوه

چیزی به نام “زیادی از یک چیز خوب” وجود دارد. نوشیدن بیش از حد قهوه میتواند منجر به عوارض جانبی نامطلوب و ناخوشایند شود.
برخی از عوارض جانبی نوشیدن بیش از حد قهوه عبارتند از:
- اضطراب
- افزایش ضربان قلب
- مشکلات گوارشی
- بیخوابی
- کمآبی بدن
- افزایش خطر فشار خون بالا
- انقباضات و اسپاسمهای عضلانی
این به معنای ترساندن شما از بهرهبرداری کامل از پتانسیل قهوه نیست. عوارض مصرف بیش از حد قهوه ممکن است تنها در صورتی رخ دهد که به طور منظم کافئین زیادی مصرف کنید یا قهوه را به گونهای بنوشید که معده شما را ناراحت کند (مانند نوشیدن با معده خالی).
دوز توصیه شده قهوه در روز بیش از چهار فنجان قهوه یا ۴۰۰ میلیگرم کافئین نیست. به خاطر داشته باشید که محتوای کافئین در فنجان قهوه شما ممکن است بسته به میزان غلظت قهوهتان متفاوت باشد.
اعتدال کلید است و میتواند شما را از تجربه برخی از این عوارض جانبی مصرف بیش از حد قهوه نجات دهد.
تفاوتها در فرآیندهای برشتهکاری قهوه

از مزرعه تا محصول بستهبندی شده، دانههای قهوه قبل از رسیدن به دست شما، مراحل مختلفی از فرآوری و آمادهسازی را طی میکنند. این شامل فرآیند برشتهکاری دانه است که به موارد زیر کمک میکند:
- کاهش محتوای آب دانه خام
- کاهش اسیدیته قهوه
- آشکار کردن عطرها و طعمهای منحصر به فرد قهوه
عوامل مختلف این فرآیند برشتهکاری بر محصول نهایی که مصرف میکنید تأثیر میگذارند. به عنوان مثال، هرچه برشتهکاری کوتاهتر باشد، قهوه اسیدیتر خواهد بود. این میتواند تفاوت بین یک معده ناراحت و حساس و یک نوشیدنی ملایم و لذتبخش باشد.
در دنیای برشتهکاری قهوه، سه روش برشتهکاری وجود دارد – اما تنها دو مورد از آنها محبوب هستند.
برشتهکاری تماسی
این روش برشتهکاری دانههای قهوه شامل حرارت دادن دانهها از طریق تماس با یک سطح داغ است.
در برشتهکاری تجاری دانه، این فرآیند به این صورت است که مقادیر زیادی از دانههای قهوه در داخل یک درام بزرگ که روی شعله گاز قرار دارد، به چرخش در میآیند.
درام گرما را حفظ کرده و بدین ترتیب دانهها را هنگام تماس مستقیم با سطح داغ درام برشته میکند. فرآیند برشتهکاری زمانی به پایان میرسد که دانهها به میزان قهوهای شدن مطلوب برای سطوح مختلف برشتهکاری رسیده باشند. این فرآیند میتواند تا ۲۰ دقیقه برای یک دسته طول بکشد.
در خانه، میتوانید از یک تابه یا قابلمه روی اجاق گاز برای برشته کردن دانهها استفاده کنید. با این حال، دستیابی به یک برشتهکاری یکنواخت با این روش دشوار است.
برشتهکاری هوایی
روش دیگر برشتهکاری دانههای قهوه، برشته کردن آنها در هوا است. این روش برشتهکاری شامل شناور کردن دانهها در داخل محفظهای از هوای گرم تحت فشار است که دانهها را به طور یکنواخت از همه طرف گرم میکند.
هنگامی که دانهها برشته میشوند، خشک شده و پوستههای بیرونی آنها ترک خورده و میریزند. در یک دستگاه برشتهکننده هوایی مناسب، این پوستهها حذف میشوند و دانهها تا رسیدن به سطح برشتهکاری مطلوب به برشته شدن ادامه میدهند.
برای انجام این کار در خانه، میتوانید دانهها را در دستگاه پاپکورن برشته کنید. هوای تحت فشاری که در محفظه اطراف دانهها گردش میکند، به شما کمک میکند تا به یک برشتهکاری یکنواخت دست یابید.
تابش (پرتو)
این روش برشتهکاری دانههای قهوه کمترین کاربرد را دارد، زیرا دستیابی و تکرار یک برشتهکاری یکنواخت با آن دشوار است. این روش از امواج الکترومغناطیسی برای حرارت دادن و برشته کردن دانهها تا رسیدن به میزان قهوهای شدن و سطح برشتهکاری مطلوب استفاده میکند.
اهمیت تامین قهوه

قبل از خرید قهوه، باید درباره دانههایی که میخرید بیشتر بدانید، زیرا آنها قبل از رسیدن به دست شما یک فرآیند طولانی را طی میکنند.
تعدادی از عوامل بر کیفیت و طعم آن و در نتیجه بر تجربه شما تأثیر میگذارند، از جمله:
- روش کشت
- محل کشت
- فرآیند برشتهکاری
- فرآوری و بستهبندی
تامین قهوه شما از کشاورزان قهوه پایدار به معنای دانههای ارگانیک با کیفیت بالاتر، طعم بهتر که از کار تولیدکنندگان قهوه حمایت میکند.
این دانهها اغلب در سایه و بدون استفاده از آفتکشها یا علفکشها کشت میشوند، که در نهایت به حفظ تنوع زیستی طبیعی محیطی که در آن رشد میکنند، کمک میکند.
از قهوه با اعتدال لذت ببرید
فواید طبیعی قهوه غیرقابل انکار است، با این حال، مصرف بیش از حد قهوه میتواند مضر باشد. اگر هر یک از عوارض جانبی مصرف بیش از حد قهوه را تجربه میکنید، برای مشاوره با دکتر کارن ترلکل تماس بگیرید.
او به عنوان یک پزشک طبیعیدرمانگر که در منطقه بزرگتر واشنگتن دیسی خدمات ارائه میدهد، رویکردی کلنگر برای بازگرداندن سلامتی و نشاط شما ارائه میدهد. امروز تماس بگیرید!