میتوانید فایل PDF غذاهای غنی از هیستامین ما را اینجا بررسی کنید.
استرس، عدم تعادل، مشکلات سلامتی و عوامل دیگر میتوانند هورمونها را مختل کرده و مجموعهای از علائم ناخواسته را ایجاد کنند. غذاهای غنی از هیستامین میتوانند اختلال قابل توجهی در هورمونها ایجاد کرده و سلامت و تندرستی زنان را تغییر دهند. درک اینکه از کدام غذاها باید پرهیز کرد، میتواند به زنان کمک کند تا کنترل سلامتی خود را به دست گیرند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.
غذاهای غنی از هیستامین کدامند؟
هیستامین یک ماده شیمیایی طبیعی است که برای ارتباط سلولی ضروری است. این ماده مسئول نقشهای متعددی در بدن، به ویژه آلرژیها است. آلرژیهای فصلی، ژنتیک و عوامل محیطی میتوانند آلرژیها را در بسیاری از زنان افزایش دهند. هیستامینها در چندین نوع غذا وجود دارند. در حالی که بیشتر مردم به آنها واکنش نشان نمیدهند، درصد کمی از افراد عدم تحمل دارند. کسانی که عدم تعادلهای دیگری در بدن دارند، ممکن است افزایش عدم تحمل هیستامین را تجربه کنند. برخی غذاها هیستامین بیشتری نسبت به بقیه دارند.
غذاهای با هیستامین بالا
غذاهای غنی از هیستامین زیادی وجود دارند که میتوانند عدم تعادل را در بدن افزایش دهند. چند نمونه از غذاهای با هیستامین بالا عبارتند از:
- پنیر
- غذاهای با تخمیر بالا
- الکل
- غذاهای ترشیشده و فرآوریشده
- سبزیجات خانواده سیبزمینی – بادمجان، سیبزمینی شیرین، گوجهفرنگی
- میوههای خشک
- ماهی کنسرو شده یا نگهداری شده
- گوشت فرآوری شده (نمکسود)
- برخی میوهها – موز، گیلاس، توت فرنگی، آناناس
- مرکبات – لیمو، پرتقال، لیموترش
- سبزیجات – اسفناج
- آجیل و دانهها – بادام، پسته، شاهبلوط، فندق
غذاهای با هیستامین کمتر
اینها چند نمونه از غذاهایی با هیستامین کمتر هستند:
- تخم مرغ
- گوشت تازه و مرغ
- عسل
- جایگزینهای شیر مانند شیر بز یا شیر گوسفند
- برخی چایهای گیاهی
- روغن نارگیل و زیتون
اجتناب از غذاهای غنی از هیستامین
- خرید تازه – غذاهای محلی که رسیده و فصلی هستند را انتخاب کنید. انتخاب ماهی تازه، صید شده در عرض ۲ ساعت، بهترین است. از مواد مصنوعی، غذاهای فرآوریشده و غذاهای اصلاحشده ژنتیکی (GMO) خودداری کنید.
- پخت تازه – هنگام پخت و پز در خانه، روشهای پخت در فر، بخارپز کردن، جوشاندن، آبپز کردن یا مرینیت کردن را انتخاب کنید.
- نگهداری غذا – فریز کردن غذا در همان روز خرید بهترین است زیرا تولید هیستامین را متوقف میکند. سعی کنید غذای فریز شده را ظرف ۱ ماه پس از فریز کردن مصرف کنید.
انتخاب غذاهای کم هیستامین
بسیاری از غذاهای کامل، هیستامین کمی دارند. فرآیند برداشت، فرآوری و حمل و نقل میتواند خطر هیستامینها را در غذا افزایش دهد. فرآیند نگهداری نیز خطر میکروارگانیسمها را در غذا افزایش میدهد که منجر به افزایش تولید هیستامین میشود. اجتناب از مواد مصنوعی و خوردن غذاهای کامل و تازه به محدود کردن مواجهه و محافظت از سلامتی شما کمک خواهد کرد.
امروز گامهای بعدی را برای محافظت از سلامت هورمونی خود بردارید
برای اینکه بدانید از کدام غذاها باید پرهیز کنید، با دفتر ما تماس بگیرید تا وقت ملاقاتی را تعیین کنید. دکتر کارن مشتاق کمک به شماست.