میتوانید فایل PDF غذاهای غنی از هیستامین ما را اینجا مشاهده کنید.
استرس، عدم تعادل، مشکلات سلامتی و سایر عوامل میتوانند هورمونها را مختل کرده و مجموعهای از علائم ناخواسته را ایجاد کنند. غذاهای غنی از هیستامین میتوانند اختلال قابل توجهی در هورمونها ایجاد کرده و سلامت و تندرستی زنان را تغییر دهند. درک اینکه از کدام غذاها باید پرهیز کرد، میتواند به زنان کمک کند تا کنترل سلامتی خود را به دست بگیرند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.
غذاهای غنی از هیستامین کدامند؟
هیستامین یک ماده شیمیایی طبیعی است که برای ارتباطات سلولی ضروری است. این ماده مسئول نقشهای متعددی در بدن، به ویژه آلرژیها است. آلرژیهای فصلی، ژنتیک و عوامل محیطی میتوانند آلرژیها را در بسیاری از زنان افزایش دهند. هیستامینها در چندین نوع غذا وجود دارند. در حالی که بیشتر مردم به آنها واکنش نشان نمیدهند، درصد کمی از افراد عدم تحمل دارند. کسانی که عدم تعادلهای دیگری در بدن دارند، ممکن است افزایش عدم تحمل هیستامین را تجربه کنند. برخی غذاها هیستامین بیشتری نسبت به بقیه دارند.
غذاهای با هیستامین بالا
غذاهای غنی از هیستامین زیادی وجود دارند که میتوانند عدم تعادل را در بدن افزایش دهند. چند نمونه از غذاهای با هیستامین بالا عبارتند از:
- پنیر
- غذاهای با تخمیر بالا
- الکل
- غذاهای ترشی و فرآوری شده
- سبزیجات خانواده بادنجانیان – بادمجان، سیبزمینی شیرین، گوجهفرنگی
- میوههای خشک
- ماهی کنسرو شده یا نگهداری شده
- گوشت فرآوری شده
- برخی میوهها – موز، گیلاس، توت فرنگی، آناناس
- مرکبات – لیمو، پرتقال، لیموترش
- سبزیجات – اسفناج
- آجیل و دانهها – بادام، پسته، شاهبلوط، فندق
غذاهای با هیستامین کمتر
در اینجا چند نمونه از غذاهای با هیستامین کمتر آورده شده است:
- تخم مرغ
- گوشت و مرغ تازه
- عسل
- جایگزینهای شیر مانند شیر بز یا شیر گوسفند
- برخی دمنوشهای گیاهی
- روغن نارگیل و روغن زیتون
پرهیز از غذاهای غنی از هیستامین
- خرید تازه – غذاهای محلی را انتخاب کنید که رسیده و فصلی هستند. انتخاب ماهی تازه، صید شده در عرض ۲ ساعت، بهترین است. از مواد مصنوعی، غذاهای فرآوری شده و غذاهای تراریخته (GMO) خودداری کنید.
- پخت تازه – هنگام پخت و پز در خانه، روشهای پخت در فر، بخارپز کردن، آبپز کردن، پوچ کردن یا مرینیت کردن را انتخاب کنید.
- نگهداری غذا – فریز کردن غذا در روز خرید بهترین است زیرا تولید هیستامین را متوقف میکند. سعی کنید غذای یخزده را ظرف ۱ ماه پس از فریز کردن مصرف کنید.
انتخاب غذاهای با هیستامین پایین
بسیاری از غذاهای کامل دارای هیستامین کمی هستند. فرآیندهای برداشت، فرآوری و حمل و نقل میتوانند خطر وجود هیستامین در غذا را افزایش دهند. فرآیند نگهداری نیز خطر میکروارگانیسمها را در غذا افزایش میدهد که منجر به افزایش تولید هیستامین میشود. پرهیز از مواد مصنوعی و خوردن غذاهای کامل تازه به محدود کردن مواجهه و محافظت از سلامتی شما کمک میکند.
امروز گامهای بعدی را برای محافظت از سلامت هورمونهای خود بردارید
برای اینکه بدانید از کدام غذاها باید پرهیز کنید، با مطب ما تماس بگیرید تا وقت ملاقاتی را تعیین کنید. دکتر کارن مشتاقانه منتظر کمک به شماست.