میتوانید فایل PDF غذاهای غنی از هیستامین ما را اینجا بررسی کنید.
استرس، عدم تعادل، مشکلات سلامتی و عوامل دیگر میتوانند هورمونها را مختل کرده و مجموعهای از علائم ناخواسته را ایجاد کنند. غذاهای غنی از هیستامین میتوانند باعث اختلال قابل توجهی در هورمونها شوند و سلامت و تندرستی زنان را تغییر دهند. درک اینکه از کدام غذاها باید پرهیز کرد، میتواند به زنان کمک کند تا کنترل سلامتی خود را به دست بگیرند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.
غذاهای غنی از هیستامین کدامند؟
هیستامین یک ماده شیمیایی طبیعی است که برای ارتباط سلولی ضروری است. این ماده مسئول نقشهای متعددی در بدن، به ویژه در آلرژیها است. آلرژیهای فصلی، ژنتیک و محرکهای محیطی میتوانند آلرژی را در بسیاری از زنان افزایش دهند. هیستامینها در انواع مختلفی از غذاها وجود دارند. در حالی که بیشتر مردم به آنها واکنش نشان نمیدهند، درصد کمی از افراد عدم تحمل دارند. کسانی که عدم تعادلهای دیگری در بدن دارند، ممکن است افزایش عدم تحمل هیستامین را تجربه کنند. برخی غذاها هیستامین بیشتری نسبت به بقیه دارند.
غذاهای با هیستامین بالا
غذاهای غنی از هیستامین زیادی وجود دارند که میتوانند عدم تعادل را در بدن افزایش دهند. چند نمونه از غذاهای با هیستامین بالا عبارتند از:
- پنیر
- غذاهای با تخمیر بالا
- الکل
- غذاهای ترشی و فرآوری شده
- سبزیجات خانواده بادنجانیان – بادمجان، سیبزمینی شیرین، گوجهفرنگی
- میوههای خشک
- ماهی کنسرو شده یا نگهداری شده
- گوشت فرآوری شده (نمکسود شده)
- برخی میوهها – موز، گیلاس، توتفرنگی، آناناس
- مرکبات – لیمو، پرتقال، لیموترش
- سبزیجات – اسفناج
- آجیل و دانهها – بادام، پسته، شاهبلوط، فندق
غذاهای با هیستامین کمتر
اینها چند نمونه از غذاهای با هیستامین کمتر هستند:
- تخممرغ
- گوشت تازه و مرغ
- عسل
- جایگزینهای شیر مانند شیر بز یا شیر گوسفند
- برخی چایهای گیاهی
- روغن نارگیل و روغن زیتون
پرهیز از غذاهای غنی از هیستامین
- خرید تازه – غذاهای محلی را انتخاب کنید که رسیده و فصلی هستند. انتخاب ماهی تازه، صید شده در عرض ۲ ساعت، بهترین است. از مواد مصنوعی، غذاهای فرآوری شده و غذاهای GMO پرهیز کنید.
- پخت تازه – هنگام پخت و پز در خانه، روشهای پخت در فر، بخارپز کردن، آبپز کردن، پخت آهسته در مایع یا مرینیت کردن را انتخاب کنید.
- نگهداری غذا – منجمد کردن غذا در همان روز خرید بهترین است زیرا تولید هیستامین را متوقف میکند. هدف این باشد که غذای منجمد را ظرف ۱ ماه پس از انجماد مصرف کنید.
انتخاب غذاهای کم هیستامین
بسیاری از غذاهای کامل، هیستامین کمی دارند. فرآیند برداشت، فرآوری و حمل و نقل میتواند خطر هیستامینها را در غذا افزایش دهد. فرآیند نگهداری نیز خطر میکروارگانیسمها را در غذا افزایش میدهد که منجر به افزایش تولید هیستامین میشود. پرهیز از مواد مصنوعی و خوردن غذاهای کامل و تازه به محدود کردن مواجهه و محافظت از سلامتی شما کمک خواهد کرد.
امروز گامهای بعدی را برای محافظت از سلامت هورمونی خود بردارید
برای اینکه بدانید از کدام غذاها باید پرهیز کنید، با دفتر ما تماس بگیرید تا وقت ملاقات تعیین کنید. دکتر کارن مشتاقانه منتظر کمک به شماست.