میتوانید فایل PDF غذاهای غنی از هیستامین ما را اینجا بررسی کنید.
استرس، عدم تعادل، مشکلات سلامتی و عوامل دیگر میتوانند هورمونها را مختل کرده و مجموعهای از علائم ناخواسته را ایجاد کنند. غذاهای غنی از هیستامین میتوانند اختلال قابل توجهی در هورمونها ایجاد کرده و سلامت و تندرستی زنان را تغییر دهند. درک اینکه از کدام غذاها باید پرهیز کرد، میتواند به زنان کمک کند تا کنترل سلامتی خود را به دست بگیرند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.
غذاهای غنی از هیستامین کدامند؟
هیستامین یک ماده شیمیایی طبیعی است که برای ارتباط سلولی ضروری است. این ماده مسئول نقشهای متعددی در بدن، به ویژه آلرژیها است. آلرژیهای فصلی، ژنتیک و محرکهای محیطی میتوانند آلرژیها را در بسیاری از زنان افزایش دهند. هیستامینها در انواع مختلفی از غذاها وجود دارند. در حالی که بیشتر مردم به آنها واکنش نشان نمیدهند، درصد کمی از افراد عدم تحمل دارند. کسانی که عدم تعادلهای دیگری در بدن دارند، ممکن است افزایش عدم تحمل هیستامین را تجربه کنند. برخی غذاها هیستامین بیشتری نسبت به بقیه دارند.
غذاهای با هیستامین بالا
غذاهای غنی از هیستامین زیادی وجود دارند که میتوانند عدم تعادل را در بدن افزایش دهند. چند نمونه از غذاهای با هیستامین بالا عبارتند از:
- پنیر
- غذاهای تخمیر شده بالا
- الکل
- غذاهای ترشی شده و فرآوری شده
- سبزیجات خانواده تاجریزی – بادمجان، سیبزمینی شیرین، گوجهفرنگی
- میوههای خشک
- ماهی کنسرو شده یا نگهداری شده
- گوشت فرآوری شده (نمکسود شده)
- برخی میوهها – موز، گیلاس، توتفرنگی، آناناس
- مرکبات – لیمو، پرتقال، لیموترش
- سبزیجات – اسفناج
- آجیل و دانهها – بادام، پسته، شاهبلوط، فندق
غذاهای با هیستامین کمتر
اینها چند نمونه از غذاهایی با هیستامین کمتر هستند:
- تخممرغ
- گوشت و مرغ تازه
- عسل
- جایگزینهای شیر مانند شیر بز یا شیر گوسفند
- برخی دمنوشهای گیاهی
- روغن نارگیل و زیتون
اجتناب از غذاهای غنی از هیستامین
- خرید تازه – غذاهای محلی را انتخاب کنید که رسیده و فصلی هستند. انتخاب ماهی تازه، صید شده در عرض ۲ ساعت، بهترین است. از مواد مصنوعی، غذاهای فرآوری شده و غذاهای GMO (اصلاح ژنتیکی شده) خودداری کنید.
- پخت تازه – هنگام آشپزی در خانه، روشهای پخت در فر، بخارپز کردن، آبپز کردن، پخت آرام در مایع (poaching) یا مرینیت کردن را انتخاب کنید.
- نگهداری غذا – فریز کردن غذا در روز خرید بهترین است زیرا تولید هیستامین را متوقف میکند. سعی کنید غذای منجمد را ظرف ۱ ماه پس از فریز کردن استفاده کنید.
انتخاب غذاهای با هیستامین پایین
بسیاری از غذاهای کامل دارای هیستامین کمی هستند. فرآیندهای برداشت، فرآوری و حمل و نقل میتوانند خطر وجود هیستامین در غذا را افزایش دهند. فرآیند نگهداری نیز خطر میکروارگانیسمها در غذا را افزایش میدهد که منجر به افزایش تولید هیستامین میشود. اجتناب از مواد مصنوعی و خوردن غذاهای کامل و تازه به محدود کردن مواجهه و محافظت از سلامتی شما کمک خواهد کرد.
امروز گامهای بعدی را برای محافظت از سلامت هورمونی خود بردارید
برای اینکه بدانید از کدام غذاها باید پرهیز کنید، با ما تماس بگیرید با مطب ما تماس بگیرید تا یک وقت ملاقات تعیین کنید. دکتر کارن مشتاقانه منتظر کمک به شماست.