میتوانید فایل PDF غذاهای غنی از هیستامین ما را اینجا بررسی کنید.
استرس، عدم تعادل، مشکلات سلامتی و سایر عوامل میتوانند هورمونها را مختل کرده و مجموعهای از علائم ناخواسته را ایجاد کنند. غذاهای غنی از هیستامین میتوانند اختلال قابل توجهی در هورمونها ایجاد کرده و سلامت و تندرستی زنان را تغییر دهند. درک اینکه از کدام غذاها باید پرهیز کرد، میتواند به زنان کمک کند تا کنترل سلامت خود را به دست گیرند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.
غذاهای غنی از هیستامین کدامند؟
هیستامین یک ماده شیمیایی طبیعی است که برای ارتباطات سلولی ضروری است. این ماده مسئول نقشهای متعددی در بدن، به ویژه آلرژیها است. آلرژیهای فصلی، ژنتیک و عوامل محیطی میتوانند آلرژی را در بسیاری از زنان افزایش دهند. هیستامینها در انواع مختلفی از غذاها وجود دارند. در حالی که بیشتر مردم به آنها واکنش نشان نمیدهند، درصد کمی از افراد عدم تحمل دارند. کسانی که عدم تعادلهای دیگری در بدن دارند، ممکن است افزایش عدم تحمل هیستامین را تجربه کنند. برخی غذاها هیستامین بیشتری نسبت به بقیه دارند.
غذاهای پر هیستامین
غذاهای غنی از هیستامین زیادی وجود دارند که میتوانند عدم تعادل را در بدن افزایش دهند. چند نمونه از غذاهای پر هیستامین عبارتند از:
- پنیر
- غذاهای با تخمیر بالا
- الکل
- غذاهای ترشی و فرآوری شده
- سبزیجات خانواده بادنجانیان – بادمجان، سیبزمینی شیرین، گوجهفرنگی
- میوههای خشک
- ماهی کنسرو شده یا نگهداری شده
- گوشت فرآوری شده
- برخی میوهها – موز، گیلاس، توت فرنگی، آناناس
- مرکبات – لیمو، پرتقال، لیموترش
- سبزیجات – اسفناج
- آجیل و دانهها – بادام، پسته، شاهبلوط، فندق
غذاهای کم هیستامین
در اینجا چند نمونه از غذاهای کم هیستامین آورده شده است:
- تخممرغ
- گوشت و مرغ تازه
- عسل
- جایگزینهای شیر مانند شیر بز یا شیر گوسفند
- برخی دمنوشهای گیاهی
- روغن نارگیل و روغن زیتون
اجتناب از غذاهای غنی از هیستامین
- خرید تازه – غذاهای محلی را انتخاب کنید که رسیده و فصلی هستند. انتخاب ماهی تازه، صید شده در عرض ۲ ساعت، بهترین است. از مواد مصنوعی، غذاهای فرآوری شده و غذاهای تراریخته (GMO) خودداری کنید.
- پخت و پز تازه – هنگام پخت و پز در خانه، روشهای پخت در فر، بخارپز کردن، آبپز کردن، پخت آهسته در مایع، یا مرینیت کردن را انتخاب کنید.
- نگهداری غذا – منجمد کردن غذا در همان روز خرید بهترین روش است زیرا تولید هیستامین را متوقف میکند. هدف این است که غذای منجمد شده را ظرف ۱ ماه پس از انجماد استفاده کنید.
انتخاب غذاهای کم هیستامین
بسیاری از غذاهای کامل، هیستامین کمی دارند. فرآیندهای برداشت، فرآوری و حمل و نقل میتوانند خطر وجود هیستامین در غذا را افزایش دهند. فرآیند نگهداری نیز خطر میکروارگانیسمها را در غذا افزایش میدهد که منجر به افزایش تولید هیستامین میشود. اجتناب از مواد مصنوعی و خوردن غذاهای کامل و تازه به محدود کردن مواجهه و محافظت از سلامتی شما کمک خواهد کرد.
امروز گامهای بعدی را برای محافظت از سلامت هورمونهای خود بردارید
برای اینکه بدانید از کدام غذاها باید پرهیز کنید، با دفتر ما تماس بگیرید تا یک وقت ملاقات تعیین کنید. دکتر کارن مشتاقانه منتظر کمک به شماست.