میتوانید فایل PDF غذاهای غنی از هیستامین ما را اینجا مشاهده کنید.
استرس، عدم تعادل، مشکلات سلامتی و سایر عوامل میتوانند هورمونها را مختل کرده و مجموعهای از علائم ناخواسته را ایجاد کنند. غذاهای غنی از هیستامین میتوانند اختلال قابل توجهی در هورمونها ایجاد کرده و سلامت و تندرستی زنان را تغییر دهند. درک اینکه از کدام غذاها باید پرهیز کرد، میتواند به زنان کمک کند تا کنترل سلامت خود را در دست بگیرند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.
غذاهای غنی از هیستامین کدامند؟
هیستامین یک ماده شیمیایی طبیعی است که برای ارتباط سلولی ضروری است. این ماده مسئول نقشهای متعددی در بدن، به ویژه آلرژیها است. آلرژیهای فصلی، ژنتیک و محرکهای محیطی میتوانند آلرژی را در بسیاری از زنان افزایش دهند. هیستامینها در چندین نوع غذا وجود دارند. در حالی که اکثر مردم به آنها واکنش نشان نمیدهند، درصد کمی از افراد عدم تحمل دارند. کسانی که عدم تعادلهای دیگری در بدن دارند، ممکن است افزایش عدم تحمل هیستامین را تجربه کنند. برخی غذاها هیستامین بیشتری نسبت به بقیه دارند.
غذاهای با هیستامین بالا
غذاهای غنی از هیستامین زیادی وجود دارند که میتوانند عدم تعادل را در بدن افزایش دهند. چند نمونه از غذاهای با هیستامین بالا عبارتند از:
- پنیر
- غذاهای با تخمیر بالا
- الکل
- غذاهای ترشی و فرآوری شده
- سبزیجات خانواده سیبزمینی (بادنجانیان) – بادمجان، سیبزمینی شیرین، گوجهفرنگی
- میوههای خشک
- ماهی کنسرو شده یا نگهداری شده
- گوشت فرآوری شده (نمکسود)
- برخی میوهها – موز، گیلاس، توتفرنگی، آناناس
- مرکبات – لیمو، پرتقال، لیموترش
- سبزیجات – اسفناج
- آجیل و دانهها – بادام، پسته، شاهبلوط، فندق
غذاهای با هیستامین کمتر
در اینجا چند نمونه از غذاهای با هیستامین کمتر آورده شده است:
- تخممرغ
- گوشت تازه و مرغ
- عسل
- جایگزینهای شیر مانند شیر بز یا شیر گوسفند
- برخی دمنوشهای گیاهی
- روغن نارگیل و روغن زیتون
اجتناب از غذاهای غنی از هیستامین
- خرید تازه – غذاهای محلی را که رسیده و فصلی هستند انتخاب کنید. انتخاب ماهی تازه که ظرف ۲ ساعت صید شده باشد، بهترین است. از مواد مصنوعی، غذاهای فرآوری شده و غذاهای تراریخته (GMO) اجتناب کنید.
- پخت تازه – هنگام آشپزی در خانه، روشهای پخت در فر، بخارپز کردن، آبپز کردن، پخت آهسته در مایع یا مزهدار کردن را انتخاب کنید.
- ذخیرهسازی غذا – فریز کردن غذا در همان روز خرید بهترین است زیرا تولید هیستامین را متوقف میکند. سعی کنید غذای منجمد را ظرف ۱ ماه پس از فریز کردن مصرف کنید.
انتخاب غذاهای کمهیستامین
بسیاری از غذاهای کامل دارای هیستامین کمی هستند. فرآیند برداشت، فرآوری و حمل و نقل میتواند خطر وجود هیستامین در غذا را افزایش دهد. فرآیند نگهداری نیز خطر میکروارگانیسمها را در غذا افزایش میدهد که منجر به افزایش تولید هیستامین میشود. اجتناب از مواد مصنوعی و خوردن غذاهای کامل و تازه به محدود کردن مواجهه و محافظت از سلامت شما کمک میکند.
امروز گامهای بعدی را برای محافظت از سلامت هورمونهای خود بردارید
برای اینکه بدانید از کدام غذاها باید اجتناب کنید، با دفتر ما تماس بگیرید تا یک قرار ملاقات تنظیم کنید. دکتر کارن مشتاقانه منتظر کمک به شماست.