میتوانید فایل PDF غذاهای غنی از هیستامین ما را اینجا بررسی کنید.
استرس، عدم تعادل، مشکلات سلامتی و سایر عوامل میتوانند هورمونها را مختل کرده و مجموعهای از علائم ناخواسته را تحریک کنند. غذاهای غنی از هیستامین میتوانند اختلال قابل توجهی در هورمونها ایجاد کنند و سلامت و تندرستی زنان را تغییر دهند. درک اینکه از کدام غذاها باید پرهیز کرد، میتواند به زنان کمک کند تا کنترل سلامت خود را در دست بگیرند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.
غذاهای غنی از هیستامین کدامند؟
هیستامین یک ماده شیمیایی طبیعی است که برای ارتباط سلولی ضروری است. این ماده مسئول نقشهای متعددی در بدن، به ویژه در آلرژیها است. آلرژیهای فصلی، ژنتیک و عوامل محیطی میتوانند آلرژی را در بسیاری از زنان افزایش دهند. هیستامینها در انواع مختلفی از غذاها یافت میشوند. در حالی که بیشتر مردم به آنها واکنش نشان نمیدهند، درصد کمی از افراد عدم تحمل دارند. کسانی که عدم تعادلهای دیگری در بدن دارند، ممکن است افزایش عدم تحمل هیستامین را تجربه کنند. برخی غذاها هیستامین بیشتری نسبت به بقیه دارند.
غذاهای پر هیستامین
غذاهای غنی از هیستامین زیادی وجود دارند که میتوانند عدم تعادل را در بدن افزایش دهند. چند نمونه از غذاهای پر هیستامین عبارتند از:
- پنیر
- غذاهای با تخمیر بالا
- الکل
- غذاهای شور و فرآوری شده
- سبزیجات خانواده سیبزمینی (بادمجان، سیبزمینی شیرین، گوجهفرنگی)
- میوههای خشک
- ماهی کنسرو شده یا نگهداری شده
- گوشت دودی یا فرآوری شده
- برخی میوهها (موز، گیلاس، توت فرنگی، آناناس)
- مرکبات (لیمو، پرتقال، لیموترش)
- سبزیجات (اسفناج)
- آجیل و دانهها (بادام، پسته، شاه بلوط، فندق)
غذاهای کم هیستامین
در اینجا چند نمونه از غذاهای کم هیستامین آورده شده است:
- تخم مرغ
- گوشت و مرغ تازه
- عسل
- جایگزینهای شیر مانند شیر بز یا شیر گوسفند
- برخی چایهای گیاهی
- روغن نارگیل و روغن زیتون
پرهیز از غذاهای غنی از هیستامین
- خرید تازه – غذاهای محلی، رسیده و فصلی را انتخاب کنید. انتخاب ماهی تازه، صید شده در عرض ۲ ساعت، بهترین است. از مواد مصنوعی، غذاهای فرآوری شده و غذاهای تراریخته (GMO) خودداری کنید.
- پخت تازه – هنگام آشپزی در خانه، روشهای پخت در فر، بخارپز کردن، آبپز کردن، پخت آهسته در مایع (poaching) یا مرینیت کردن را انتخاب کنید.
- نگهداری غذا – فریز کردن غذا در روز خرید بهترین است زیرا تولید هیستامین را متوقف میکند. سعی کنید غذای فریز شده را ظرف ۱ ماه پس از فریز کردن مصرف کنید.
انتخاب غذاهای کم هیستامین
بسیاری از غذاهای کامل دارای هیستامین کمی هستند. فرآیند برداشت، فرآوری و حمل و نقل میتواند خطر هیستامینها را در غذا افزایش دهد. فرآیند نگهداری نیز خطر میکروارگانیسمها را در غذا افزایش میدهد که منجر به افزایش تولید هیستامین میشود. پرهیز از مواد مصنوعی و خوردن غذاهای کامل و تازه به محدود کردن مواجهه و محافظت از سلامت شما کمک خواهد کرد.
امروز گامهای بعدی را برای محافظت از سلامت هورمونی خود بردارید
برای اینکه بدانید از کدام غذاها باید پرهیز کنید، با دفتر ما تماس بگیرید تا وقت ملاقاتی را تعیین کنید. دکتر کارن مشتاقانه منتظر کمک به شماست.