
غذاهای چرب و اثرات مضر آنها بر قلب
- ارسال شده در: ۲۹ آوریل ۲۰۲۲
این یک واقعیت شناخته شده است که غذاهای چرب به افزایش خطر بیماری قلبی و بیماریهای قلبی عروقی مانند تصلب شرایین در افراد کمک میکنند. اکثر مردم میدانند که رژیم غذایی سرشار از چربیهای اشباع و ترانس، آنها را در معرض کلسترول بالا، بیماری قلبی و سایر مشکلات سلامتی در طول زمان قرار میدهد، اما در کوتاهمدت چطور؟
آزمایشی درباره غذاهای پرچرب و قلب
آیا مصرف غذاهای چرب بلافاصله پس از مصرف، اثرات مضری بر قلب دارد؟ تحقیقات نشان میدهد که چنین است. در یک مطالعه توسط کالج پزشکی جورجیا، ده مرد سالم به دو گروه تقسیم شدند.
در یک گروه، به هر مرد یک میلکشیک با چربی اشباع بسیار بالا داده شد. هر میلکشیک به گونهای محاسبه شده بود که میزان چربی متناسب با وزن بدن مصرفکننده باشد.
در گروه دیگر، هر یک از مردان غذایی را مصرف کردند که همان تعداد کالری میلکشیکها را داشت اما کمچرب بود. چهار ساعت پس از صرف غذا، آزمایشهای بیوشیمیایی از مردان انجام شد که بر سلولهای قرمز خون آنها تمرکز داشت.
چگونه یک میلکشیک بر بدن تأثیر گذاشت
به طور معمول، گلبولهای قرمز خون صاف هستند. با این حال، پس از مصرف میلکشیکهای پرچرب توسط مردان، گلبولهای قرمز آنها دچار زائدههایی شدند. این زائدهها گلبولهای قرمز را برای رگهای خونی مضر میکنند که زمینه را برای بیماری قلبی فراهم میآورد.
علاوه بر این، افزایش آنزیمی به نام میلوپراکسیداز (MPO) که در حملات قلبی و تصلب شرایین نقش دارد، در هر مرد تأیید شد.
تغییراتی در گلبولهای سفید خون نیز مشاهده شد، به طوری که سطح مونوسیتهای پیشالتهابی افزایش یافت. میلکشیک همچنین توانایی کلسترول خوب HDL را در محافظت از شریانها در برابر آسیب مهار کرد.
چگونه رژیمهای غذایی پرچرب به قلب آسیب میرسانند
چربی ترانس مضرترین نوع چربی است که مردم مصرف میکنند. چربیهای ترانس که اسیدهای چرب ترانس نیز نامیده میشوند، مسئول افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب هستند. علاوه بر افزایش خطر بیماری قلبی در فرد، آنها خطر دیابت نوع ۲ و بیماری عروق خونی را نیز افزایش میدهند.
هنگامی که کلسترول بد (LDL) افزایش مییابد، میتواند در دیواره شریانهای فرد تجمع یابد و آنها را سفت، سخت و باریک کند. کلسترول خوب (HDL) کلسترول اضافی را در شریانها جمعآوری کرده و به کبد میبرد تا پردازش و دفع شود.
هنگامی که این رسوبات در داخل شریانها پاره یا پاره میشوند، لختههای خون میتوانند تشکیل شده و جریان خون به قلب یا مغز فرد را مسدود کنند. هنگامی که قلب درگیر باشد، این منجر به حمله قلبی میشود. هنگامی که جریان خون به بخشی از مغز مسدود شود، سکته مغزی رخ میدهد.
چه چیزی باید بخورید؟
برای بهبود یا حفظ سطح کلسترول و سلامت قلب فرد، چربیهای ترانس و چربیهای اشباع شده باید محدود شوند. در حالی که چربیهای ترانس کلسترول بد را بالا میبرند و کلسترول خوب را کاهش میدهند، چربیهای اشباع شده کلسترول کل را افزایش میدهند.
طبق گفته کلینیک مایو، یک رژیم غذایی سالم شامل ۲۰ تا ۳۵ درصد از کل کالری روزانه فرد است که از چربیها تأمین میشود. چربی اشباع شده باید کمتر از ۱۰ درصد از کل کالری دریافتی روزانه باشد.
چربی ترانس، به ویژه نوعی که در روغن نباتی نیمههیدروژنه یافت میشود، هیچ فایده سلامتی شناخته شدهای ندارد، بنابراین مصرف شما باید تا حد امکان کم باشد.
اگرچه توسط FDA ممنوع شده است، اما چربیهای ترانس در صورتی مجاز هستند که یک محصول غذایی کمتر از ۰.۵ گرم از آن را در هر وعده داشته باشد. غذاهایی که این مقدار چربی ترانس را دارند، میتوانند ادعا کنند که «بدون چربی ترانس» هستند.
غذاهایی که معمولاً این نوع چربی خطرناک را در وعدههای خود پنهان میکنند عبارتند از:
- پیتزای منجمد
- کافیمیت غیر لبنی
- محصولات پخته شده
- پاپکورن مایکروویوی
- خمیر کنسروی یخچالدار
- غذاهای سرخ شده
- روغن قنادی
- مارگارین قالبی
مرکز سلامت قلب و عروق (Cardiovascular Wellness) مراقبتهای جامعی را به بیماران در سراسر شهرستان ناسائو و تمام مناطق اطراف ارائه میدهد. اگر نگران سلامت قلب خود هستید یا علائمی را تجربه میکنید که فکر میکنید ممکن است نشانهای از مشکل قلبی باشد، برای نظارت قلبی یا هر آزمایش دیگری که ممکن است نیاز داشته باشید، به مرکز سلامت قلب و عروق اعتماد کنید. امروز با دفتر ما تماس بگیرید.
ارسال شده در: بیماری قلبی